home - checklist

Checklist - welke adviseur past bij u

Vindt u het belangrijk om advies te krijgen dat past bij uw financiële situatie?

Ja

Nee

Vindt u het belangrijk dat uw adviseur niet in dienst is van de leverancier van een bepaald product?

Ja

Nee

Als u advies niet belangrijk vindt bij het maken van financiële beslissingen, kunt u bepaalde producten afsluiten via internet. U heeft dan geen adviseur nodig.

Vindt u het belangrijk dat uw adviseur geen eigendom is van een bank of verzekeraar en dat de adviseur geen verplichting heeft om producten van een bepaalde bank of verzekeraar te adviseren?

Ja

Nee

Als u het goed vindt dat de adviseur in dienst is van een verzekeraar of bank en hij u alleen adviseert over de producten van zijn eigen bedrijf, dan kunt u een beroep doen op de adviseurs/verkopers van banken en verzekerings­maatschappijen.

Adviseur die geen producten vergelijkt

Een adviseur die geen producten vergelijkt, adviseert alleen de producten van de eigen onderneming. Deze adviseur is dan vaak in dienst van een bank of verzekerings­maatschappij. Alleen de producten van deze onderneming worden aan u geadviseerd.

Vindt u het belangrijk dat uw adviseur de producten van een groot aantal banken en verzekeraars vergelijkt en het advies op een brede vergelijking is gebaseerd?

Ja

Nee

U kunt zich laten adviseren door een adviseur in dienst van een kantoor die (mede-) eigendom is van een bank of verzekeraar of waarmee het kantoor productieverplichtingen heeft.

Adviseur die verbonden is met een aanbieder

Een adviseur die verbonden is met een of meer banken of verzekerings­maatschappijen, zal in zijn advies bij voorkeur de producten van deze betrokken aanbieders meenemen.

U bent op zoek naar een onafhankelijk adviseur die geen productie­verplichtingen heeft naar verzekeraars of banken en die zijn advies baseert op een brede vergelijking van het aanbod dat in de markt bestaat.

Onafhankelijke adviseur die veel aanbieders vergelijkt

Het advies is gebaseerd op een goede vergelijking van de producten van een groot aantal aanbieders. Deze adviseur heeft geen enkele verplichting om bepaalde banken of verzekerings­maatschappijen in zijn advies voor u mee te nemen.

U kunt zich laten adviseren door een adviseur die onafhankelijk is maar de producten van een beperkt aantal aanbieders vergelijkt voor u te adviseren.

Onafhankelijke adviseur die enkele aanbieders vergelijkt

Deze adviseur heeft geen enkele verplichting om bepaalde banken of verzekerings­maatschappijen in zijn advies mee te nemen. Maar deze adviseur onderzoekt alleen de producten van een beperkt aantal verzekerings­maatschappijen en banken. U krijgt dus een advies gebaseerd op een specifiek deel van de markt.

Checklist onafhankelijke adviseur

Levens­momenten

Hier ziet u een aantal levensmomenten waarbij het verstandig kan zijn om financieel advies in te winnen.

icon-samenwonen-trouwen

Samenwonen of trouwen

icon-eigen-huis

Een eigen huis

icon-eigen-onderneming

Een eigen onderneming

icon-arbeidsongeschikt

Arbeids­ongeschikt

Alle levens­momenten »

Video onafhankelijk advies

Video over onafhankelijk advies Video over onafhankelijk advies